неділю, 4 березня 2018 р.

ЗАЯВА ВГО “СПІЛКА ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ” з приводу розгону мітингувальників біля ВР


ЗАЯВА ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ “СПІЛКА ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ”


vgo-sou1-1006x1024ЗАЯВА
Всеукраїнської громадської організації “Спілка офіцерів України”
Київ                            03березня 2018 року

03 березня 2018 року, у суботу зранку, мирне наметове містечко під Верховною Радою України було атаковане силами Нацгвардії України та Національної поліції до тисячі осіб з порушенням  норм чинного законодавства України та базових прав людини: двоє мешканців табору з розбитими головами у тяжкому стані були доправлені до лікарні, а інших людей, більшість з яких учасники війни з Московією, які добровольцями пішли на фронт і зупинили навалу Путіна у 2014-2015 роках, силовики били, принижували, ставили на коліна і у такому вигляді тримали у снігу на морозі. Станом на 10 ранку у відділку поліції Печерського району  затримано71 протестувальника.
Всеукраїнська громадська організація“Спілка офіцерів України” вважає, що бити, калічити і принижувати людей є злочином проти людяності, хто б це не робив. Проте представники влади намагаються виправдати штурм наметового містечка силами біля тисячі нацгвардійців і поліцейських тим, що протестувальники нібито готували захоплення будівлі Верховної Ради України.
Всеукраїнська громадська організація“Спілка офіцерів України” такі виправдання вважає свідомою провокацію окремих зацікавлених можновладців, оскільки мирний протест, розпочатий 17 жовтня 2017 року, і надалі залишався мирним, а все насильство навколо наметового містечка виходило виключно від представників влади з метою дискредитації та показового покарання учасників мирної протестної акції.
Влада не пішла на відкритий для суспільства діалог з протестувальниками для з’ясування причин протесту та вирішення проблем, що виникли в суспільстві і призвели до протестних акцій, у мирний правовий спосіб, проте влада вдалася до силового розгону наметового містечка. Таким чином, своїми неправовими діями влада примушує українське суспільство змиритися з тим, що в Україні від народу нічого не залежить, а тих, хто буде боротися за свої конституційні права і вдасться до протестних акцій, чекають поліцейські кийки, наручники і грати.
Всеукраїнська громадська організація “Спілка офіцерів України” висловлює своє глибоке обурення незаконними діями силовиків, які вдалися до злочинних методів часів Януковича щодо розгону мирних протестів:до побиття, каліцтва і приниження людей, які за свій внесок у збройний захист суверенітету і територіальної цілісності України гідні поваги і шани.
Всеукраїнська громадська організація “Спілка офіцерів України” виcловлює співчуття тим, хто постраждав від злочинних дій силовиків, і закликаємо Президента України доручити глибоко проаналізувати події, що сталися, та притягнути згідно з нормами чинного законодавства до суворої відповідальності всіх, хто приймав рішення про придушення мирного протесту та реалізовував його у такий спосіб.
 Голова ВГО СОУ,
народний депутат ІІ скликання
генерал-лейтенант                                                           О.Скіпальський
Т-н.: (044)-253-32-30

Немає коментарів:

Дописати коментар